Utstilling på Ekely høsten 2010

Lørdag 16. okt. – søndag 14. nov 2010 vises utstillingen Minneblikk i Munchatelieret på Ekely i Oslo. Åpningstider: 12:00 – 18:00

ISELIN BAST

CHRIX DAHL      FERDINAND FINNE

tegning   grafikk   akvarell   pastell   maleri

 

Iselin Bast viser egne arbeider med tegning, grafikk, pastell og maleri i Edvard Munchs atelier der han arbeidet fra 1916 og frem til sin død en mørk og kald januardag i 1944.

I tillegg til hennes egne bilder vises også et lite fåtall bilder av både Chrix Dahl og Ferdinand Finne.

Alle bildene er signerte og salgsutstillingen er arrangert av Iselin Bast www.iselinbast.no

 

Iselin Bast (f. 1950 i Oslo) er født og vokst opp i Ullernåsen, i nærheten av Ekely, og opplevde en rik ungdomstid nettopp her nedenfor Ullernchauséen, blant kunstnerbarna som bodde på Ekely på 6o-tallet. Mange av disse har senere etablert seg som kunstnere og er i dag igjen bosatt som etablerte i kunstnerkolonien. Etter endt utdannelse ved Statens Kunst- og Håndverksskole og L´Ecole des Beaux-Arts i Frankrike har Iselin Bast hovedsakelig hatt sin virksomhet som grafiker og maler. De senere årene har hun arbeidet og stilt ut i Polen og Frankrike i tillegg til separate utstillinger i Norge. Iselin Bast behandler motivene som bl.a. eksteriører fra åpne landskap og rene bystrøk – fra det uberørte til det kultiverte naturlandskapet og byrom i sin uttrykksform innen grafikken og i maleriet.   

For Iselin Bast er minner og nye iakttakelser under bevegelser som bl.a. reiser og forflytning alltid under vurdering. Hun observerer det som interesserer henne, behandler det på stedet for så å sette det inn i en ny sammenheng når assosiasjoner etter hvert oppstår. Samtidig søker hun håndverksmessig lærdom innenfor maleriet og i grafikken eller i en kombinasjon mellom de to områdene. De seneste årene har hun arbeidet ved grafiske verksteder i Warszawa og Oslo utforsket dyptrykket og benytter det også i blandingsteknikk med både litografi og pastell som for eksempel bildet Drømmer som var utstilt med Kunstnerforeningen i Oslo i fjor.

 

For en del år siden ble Iselin Bast betrodd å forvalte en ukjent samling med Chrix Dahls kunst. Omtrent samtidig ble hun også ansvarlig som forvalter av all signert grafikk etter Ferdinand Finnes død. Enkelte bilder fra disse samlingene stilles også nå ut.

 

 

Chrix Dahl (f. i Kristiania 1906 – 1994) vokste opp på Ekely som nærmeste nabo til Edvard Munch inntil han døde. Chrix Dahl ble allerede som ung anerkjent som tegner og etterspurt som illustratør, og hans prestasjoner på dette området gjorde ham til vår desidert fremste bokkunstner i forrige århundre.

Chrix Dahls motivkrets er landskap og mennesker i omgivelser som uttrykker deres indre stemning.

 

Ferdinand Finne (f. i Kristiania 1910-1999) Utstillingen viser en del ukjente bilder fra hans utvikling som kunstner de aller siste årene. Finne var en utrettelig søkende kunstner. Derfor aner vi en mer abstrahert symbolikk, ofte i jordfarger, i hans bilder fra denne tiden. Utstillingen viser også et par enorme akvatinter, bl.a. Hommage à Arne Nordheim inspirert av hans musikk.

| Svar

Nyeste kommentarer

05.04 | 07:29

Hei, Mitt navn Er Tony Høibraaten,min mors onkel var Henrik Aasekjær. Jeg har noen bilder av Chrix Dahl som jeg lurer på om det har no særlig verdi.

16.09 | 13:41

Les på hjemmesiden min:
Katalog til jubileumsutstillingen 2006.
Der får du god informasjon

16.09 | 09:42

Nei, han var ikke i gang som 18-åring. Bodde og virket på vestkanten, Smestad.
Har du et bilde av et bilde, så kan jeg si mer.OK? Chr. Dahl i studietid.

16.09 | 09:21

Tenker: kan ha stått Christian Dahl på innsending og at det ved feil ble til Christen i katalog. Mye feil rundt HU i NKL. Har han brukt Chrix tidlig studietid?