Utstilte bilder

Andre Steder I og II

Etterlatte

Der byen begynner, Etterlatte, Ly, Langsetter

Litt nærmere

Iselin Bast i sitt atelier 2016

Iselins arbeider i Frits Thaulows atelier, Paris

Cagnes-Sur-Mer

Renoirs hage

PRESSEMELDING "LITT NÆRMERE"

 

Iselin Bast er aktuell med utstillingen "litt nærmere" i Munchatelieret på Ekely i Oslo.

Utstillingen er et resultat av hennes to måneders artist-in-residence opphold i Frits Thaulows atelier ved Cité Internationale des Arts i Paris.

 

Tema under oppholdet ble en tilknytning mellom Iselin og byen som hadde sitt utspring i hennes eksistens der og da; utenfor vante omgivelser. Et slikt opphold over lengre tid og i et annet samfunn kan ofte virke ekstra isolerende for en kunstner, og verkene på denne utstillingen kan minne om det eksistensielle ved menneskelivet som denne måten å arbeide på gjenspeiler.

Hun har i hovedsak konsentrert seg om maleriet, men vi finner også andre medier som tegning og fotografi i utstillingen.

Iselin legger i større grad vekt på å likestille de vesentlige elementene i samme motiv, slik at objekter, natur, mennesker eller menneskers spor beholder sine iboende kvaliteter og preges hver for seg.

 

- Jeg arrangerer utstillingsprosjektet mitt på en måte der jeg vil vise hvilke potensial det ligger i å stille ut i et tilnærmet uegnet lokale som Munchatelieret faktisk er; et nøkternt forhenværende berømt atelier. I mange av mine motiver berører jeg liknende faktum som et paradoks. En delvis lukket bunkers, et fraflyttet eller forlatt sted kan overgå det forfallet jeg ser og i stedet virke positivt inn på meg.

 

Det er 10 år siden hun første gang stilte ut i lokalene som i sin tid fungerte som Edvard Munchs vinteratelier.

I tillegg til egne verk i store sal viser hun i lille sal enkelte bilder og skulpturer av hennes far, Ørnulf Bast (1907 - 1974), arbeider som ikke har vært vist frem i Oslo på over 50 år.

 

I katalogen til utstillingen nevner en av bidragsyterne, filmregissør Peter Watkins:

"I especially appreciate the openness of Iselin’s pictures – the fact that she is not forcing us into certain specific narratives and conclusions, but rather is using her art and her technique to tell us that there are narratives here waiting for us – we just need to discover them for ourselves."

 

Utstillingen åpner lørdag 8. oktober og varer frem til søndag 30. oktober i Jarlsborgveien 14, Oslo

Åpningstider: 12:00 - 18:00

| Svar

Nyeste kommentarer

05.04 | 07:29

Hei, Mitt navn Er Tony Høibraaten,min mors onkel var Henrik Aasekjær. Jeg har noen bilder av Chrix Dahl som jeg lurer på om det har no særlig verdi.

16.09 | 13:41

Les på hjemmesiden min:
Katalog til jubileumsutstillingen 2006.
Der får du god informasjon

16.09 | 09:42

Nei, han var ikke i gang som 18-åring. Bodde og virket på vestkanten, Smestad.
Har du et bilde av et bilde, så kan jeg si mer.OK? Chr. Dahl i studietid.

16.09 | 09:21

Tenker: kan ha stått Christian Dahl på innsending og at det ved feil ble til Christen i katalog. Mye feil rundt HU i NKL. Har han brukt Chrix tidlig studietid?