Utstillingsplakaten

Aktmodell hengende over en stol

Hvitvask I

Nyper og rose (OPL)

Malerinne på stranden

Strand

Aktmodell

Aktmodell

Aktmodell

Trekroner

Parkrom

Aktmodell

Aktmodell

Aktmodell

Aktmodell

Liggende aktmodellIselin Bast holder en stor kunstutstilling i lokaler på eiendommen sin i Fuglevik i tiden 5. - 19. juli.

Motivmessig viser hun landskap, eksteriør og interiør fra byer og rom.

I tillegg viser Iselin Bast frem en rekke krokitegninger av aktmodeller fra vårens studieopphold i Paris.

Som en liten digresjon viser hun enkelte tidlige litografier med motiver av barn fra familien sin. 

Iselin Bast ser den klare likheten i de åpne landskapene, de nakne rommene, de troskyldige barna og den utildekkede voksne menneskekroppen.

Når det gjelder akttegning har hun alltid holdt denne sjangeren vedlike og videreutviklet den til sitt eget uttrykk som sees på utstillingen. Hun benytter tørre kritt, stifter, pastell og akvarellpensler med vannpatroner fordi hun ikke vil bruke tid til å både skylle, dyppe og hente farge på penselen. Hver positur i kroki varer gjerne 2, 5 eller 10 minutter.

Hun inspireres av hele prosessen fra hun sitter i atelieret i Paris sammen med et tyvetalls ukjente kunstnere i alle aldre fra alle verdensdeler. Hovedpersonen er aktmodellen; en kvinne eller en mann som fremkaller en rørende respekt og tillit blant kunstnerne. Atmosfæren i rommet er fylt av konsentrasjon og stillhet foruten lyden av krafsing av penner, pastellkritt, blyanter eller pensler som farer over tegneblokkene.  

På kunstutstillingen i Fuglevik viser Iselin Bast også enkelte utvalgte og ukjente arbeider av sin far Ørnulf Bast og sin mor Lajla von Hanno Bast.

Det er i Fuglevik Iselin Bast driver sin virksomhet fra, når hun ikke er på studiereiser eller workshops i Frankrike, Polen eller Spania.

Iselin Bast håper at mange vil finne veien ut til bildene på kunstutstillingen, på sykkel eller til fots, eller kanskje som en avstikker fra Kyststien.

| Svar

Nyeste kommentarer

05.04 | 07:29

Hei, Mitt navn Er Tony Høibraaten,min mors onkel var Henrik Aasekjær. Jeg har noen bilder av Chrix Dahl som jeg lurer på om det har no særlig verdi.

16.09 | 13:41

Les på hjemmesiden min:
Katalog til jubileumsutstillingen 2006.
Der får du god informasjon

16.09 | 09:42

Nei, han var ikke i gang som 18-åring. Bodde og virket på vestkanten, Smestad.
Har du et bilde av et bilde, så kan jeg si mer.OK? Chr. Dahl i studietid.

16.09 | 09:21

Tenker: kan ha stått Christian Dahl på innsending og at det ved feil ble til Christen i katalog. Mye feil rundt HU i NKL. Har han brukt Chrix tidlig studietid?